Andrasproduction

O nás

Naším posláním je zaznamenávat lásku. Na fotkách, na videu, navždy.

Jsme veselá parta, která s vámi s nadšením půjde i do bláznivých nápadů. Nebojíme se bavit vaše svatební hosty. A máme oči na zemi i ve vzduchu, abyste o nic nepřišli. Jsme zkrátka taková rodina. Vlastně, doslova.

Usmějete se na nás do objektivu?

Kontakt
© Petr Andráško, 2020.

Focení s prskavkami

Fotografie s prskavkami jsou stále oblíbenější a není divu, jedná se o perfektní zpestření večerní zábavy. A co si budeme povídat, fotografie novomanželů v záři prskavek jsou prostě super.

Tento trend k nám přišel ze zahraničí a pokud se povede, tak výsledek je opravdu nádherný! Nicméně pro fotografy a kameramany je tento bod dne na některých svatbách poslední a vyčerpávající záležitostí. Proč? Protože koordinovat kupů lidí, kteří se většinou na svatbách posilní alkoholem, není opravdu jednoduché a dbát na bezpečnost je potřeba. Co si budeme povídat, šaty a vlasy jsou hořlavý materiál a stačí chvilka nepozornosti a obrovský průšvih je na světě.

V kolik hodin jít fotit prskavky?

Důležité je správné načasování takového focení. Nesmí to být příliš brzy, protože by prskavky nevynikly a daná atmosféra by nezískala to pravé kouzlo. Zde záleží ale na domluvě s fotografy a kameramany, kteří vědí o svých strojích úplně všechno a řeknou si ten správný čas. Za nás ale šero nebo dokonce tma je pro fotky s prskavkami zásadní. Pro video je zase naopak lepší šero, protože některé kamery těžko vytahují obraz z úplné tmy a více šumí. Jsme si určitě jistí, že aspoň chvilku si Váš kameraman a fotograf najdou, aby se společně domluvili na tom ideálním čase.

Jaké prskavky pořídit a kterých se vyvarovat?

Prskavky jsou v prodeji v různých délkách. Krátké prskavky hoří krátkou dobu na to, aby si všichni hosté stihli prskavky zapálit a ještě se vhodně ustavit k focení. Doporučujeme proto vždy koupit dlouhé prskavky, protože hoří delší dobu a tím pádem má fotograf, nebo kameraman více času na ustavení svatebčanů a také více času na zhotovení většího množství fotek a videí. Pokud ale plánujete světlem tzv. “malovat” nejrůznější nápisy nebo obrázky, doporučujeme zase prskavky kratší délky. Lépe se s nimi maluje a nemusíte mít strach, že někomu vedle Vás způsobíte úraz.

Jak prskavky zapálit?

Prskavky se nejlépe zapálí jedna o druhou. Takže doporučujeme rozdat mezi hosty zápalky nebo zapalovače, aby pár prskavek zapálili a další mohou pokračovat od již zapálené prskavky. Hosté musí začít zapalovat své prskavky současně a rychle, aby hořely všem co nejdelší dobu.

Pozor na bezpečnost!

Vzhledem k tomu, že svatební fotografie vznikají v době, kdy je zábava již v plném proudu. Je nutné, aby fotograf dokázal ukočírovat rozveselené svatebčany se zápalkami a prskavkami v rukách. Lehce může dojít k propálení oblečení nebo popáleninám.

Jak fotit s prskavkami?

Existují dva postupy při focení s prskavkami, jedním z nich je prskavkový špalír a druhým je malování světlem. Při první metodě vytvoří svatebčané špalír dost široký, aby se do něj vlezli novomanželé a ruce s prskavkami zvednou šikmo nahoru. Prskavky by si do rukou měli samozřejmě vzít i novomanželé. Toužíte po kreativnější fotkách a chcete trochu experimentovat? Pak je skvělým tipem malování světlem! Pohybem prskavek při dlouhé expozici se vytváří světelné obrazy. Záleží jen na Vás, co s prskavkami budete chtít vykouzlit. Často se vytváří nápisy (LOVE), datum svatby, tvar srdce, ve které jsou novomanželé, atd. Nejlepší je vybrat si pár svatebčanů, dát jim do ruky prskavku a vysvětlit jaký pohyb s ní budou provádět. Je vhodné, aby vždy jeden člověk tvořil jedno písmeno/číslici. Pozor na to, že nápis musíte psát zrcadlově!

Nalákali jsme Vás tímto tipem dostatečně, aby ani na Vaší svatbě prskavky nechyběly?

Nechat komentář