Andrasproduction

O nás

Naším posláním je zaznamenávat lásku. Na fotkách, na videu, navždy.

Jsme veselá parta, která s vámi s nadšením půjde i do bláznivých nápadů. Nebojíme se bavit vaše svatební hosty. A máme oči na zemi i ve vzduchu, abyste o nic nepřišli. Jsme zkrátka taková rodina. Vlastně, doslova.

Usmějete se na nás do objektivu?

Kontakt
© Petr Andráško, 2020.

Svatební noviny

Jistě se Vám už stalo, že jste na nějaké svatbě drželi v ruce svatební noviny.

Důvodů, proč je mít na Vaší svatbě, je hned několik. Čtením těchto novin se hosté zabaví v době, kdy nebudete schopni se jim věnovat (například budete právě na novomanželském focení). Zároveň můžete každému z hostů je věnovat jako krásnou a originální vzpomínku na Váš den D. Zajímavě zpracované noviny navíc umožní hostům nahlédnout pod pokličku Vašeho soukromí a poznat Vás tak, jak Vás ještě třeba neznají.

Co by v takových novinách nemělo chybět?

Obsah je samozřejmě čistě na Vás. Často bývá v novinách vyprávění o tom, jak se snoubenci poznali, jak proběhla žádost o ruku, jaké mají plány do budoucna nebo kam mají namířeno na svatební cestu. Velmi oblíbené jsou také znalostní kvízy týkající se informací o novomanželích. Určitě nezapomeňte noviny doplnit o Vaše společné fotky, aby byly atraktivnější a zajímavější. Pokud máte něco na srdci, co chcete hostům sdělit, nebojte se tyto informace do svatebních novin napsat taktéž, například harmonogram dne. Pokud stále nevíte co do novin vložit a chcete je mít na své svatbě, níže jsme sepsali seznam věcí pro inspiraci, co do Vašich novin můžete vložit.

  • harmonogram svatebního dne
  • svatební menu
  • zajímavosti o místě konání obřadu, nebo svatební hostiny
  • zajímavosti o snoubencích, o tom kde se potkali, kde proběhla žádost o ruku…
  • rozhovor se snoubenci
  • zajímavosti o svědcích
  • poděkování rodičům a dalším hostům
  • křížovky, osmisměrky, Sudoku
  • vtipy se svatební tematikou
  • ženský slovník
  • mužský slovník
  • horoskopy
  • seznam přání novomanželů
  • ceny do tombola, pokud se rozhodnete pro tuto hru

Jak by měly noviny vypadat?

Kreativitě se meze nekladou! Zajímavý obsah doplněný vašimi fotkami přiláká jistě i ty, kteří čtení moc neholdují. Často bývají noviny v podobě brožur, které jsou menší a skladnější, někteří ale dají přednost formátu klasického denního tisku. Žádné pravidlo, které musíte dodržet neexistuje, takže se nechte inspirovat Vašimi záliby, koníčky a nebo zážitky.

Že nemáte na výrobu svatebních novin čas?

Nevadí! Na internetu existuje mnoho specializovaných společností, které Vám vytvoří svatební noviny přesně podle Vašich představ. Cena se pohybuje zhruba od 350 do 2500 Kč za návrh, další výtisky pak vycházejí okolo 30 až 80 Kč za kus. Finální cena je samozřejmě závislá na velikosti a počtu stran, náročnosti grafiky a  na tom, do jaké míry se dodavatel podílel na obsahu. Nechceme zde vypisovat společnosti, které tuto službu nabízí a to z jednoduchého důvodu – nemáme zkušenosti s komunikaci, jednáním a výslednou prací těchto společností a nechceme dělat zde reklamu. Nalezli jsme jich spoustu na internetu, ale neměli jsme možnost vyzkoušet služby všech těchto společností. Stejně tak je můžete naleznout sami na internetu podle doporučení, recenzí, atd…

Pokud se rozhodnete, že si zábavné čtení pro hosty vytvoříte sami, můžete si celý design novin navrhnout sami. Jestliže ale nejste úplně technicky zdatní, nebo Vám schází fantazie, pak můžete využít řadu manuálů a šablon dostupných na internetu. Níže Vám vložíme pár inspirativních stránek, kde můžete čerpat nějaký materiál pro tvorbu Vašich svatebních novin.

Vektorové banky se svatební tématikou.

Neměli bychom zapomínat ani na hezký font písma. Hezkou stránkou, kde si můžete stáhnout velké množství fontů naleznete níže. Každopádně dávejte pozor na to, aby písmo podporovalo českou diakritiku.

 

Nechat komentář