Andrasproduction

O nás

Naším posláním je zaznamenávat lásku. Na fotkách, na videu, navždy.

Jsme veselá parta, která s vámi s nadšením půjde i do bláznivých nápadů. Nebojíme se bavit vaše svatební hosty. A máme oči na zemi i ve vzduchu, abyste o nic nepřišli. Jsme zkrátka taková rodina. Vlastně, doslova.

Usmějete se na nás do objektivu?

Kontakt
© Petr Andráško, 2020.

Máte v plánu focení v odpoledních hodinách? nedělejte to!

Každý pár chce mít zajisté nádherné svatební fotky. Co je ale zapotřebí ke splnění tohoto požadavku?

Plno fotografů se vždy žene za co nejnovější technologií a nejdražšími fotoaparáty. Všude koluje tvrzení: “čím dražší foťák, tím lepší fotografie” a věřte mi, je to úplná hloupost. I přes fakt, že zvolená technika fotografa je často argument pro určení ceny svatebních prací, pro překrásné fotografie a video ze svatby je v první řadě nejdůležitější úplně obyčejná věc – SVĚTLO. 

Když zabrouzdáme do samého významu slova fotografie a jeho původu, dohledáme většinou podobnou frázi a výklad tohoto pojmu: “Fotografie je umění i věda využívající světla k vytvoření trvalého obrazového záznamu”. Již podstata slova fotografie je tudíž spojena se světlem a když se toto tvrzení nachází na Wikipedii, musí to být přeci neomylná pravda. Fotografové si určují, zda je světlo dobré, nebo špatné. Zde se ale dostáváme strašně do subjektivních názorů. Je to jednoduché, každý má svůj vlastní styl. Pro jednoho může být v daném okamžiku špatné světlo a pro druhého zase skvělé. Záleží na spoustě aspektů podle kterých se každý rozhoduje (např. jaké fotografie chce docílit, lokalita, čas, postprodukce, atd…).

Ještě na úplném začátku Vás musím upozornit, že v tomto článku chci povídat o společném focení pouze novomanželů, tudíž párové focení. Tento druh fotek chce mít každý pár jako z pohádky a zachovat si tak perfektní vzpomínku na jejich společný den. Většinou ale budoucí novomanželé nemají ani ponětí, jak takové fotky vznikají. No a kde jinde hledat, než na internetu. Rady, tipy a návody dnes naleznete všude na každém blogu a stránce. Dávejte si ale pozor, kdo tyto články píše. Dočtete se určitě, že profesionál by si měl poradit za každých podmínek. Ano, fotograf se bude snažit vypořádat s každou situací v jakýchkoliv podmínkách, ale většinou v takových případech pohádkové fotky opravdu nevzniknou. Otázkou už jen zůstává, zda s výsledkem za jiných podmínek budete spokojeni.

(Ania & Zbyszek / Resort Nová Polana)

Většina svatebních harmonogramů má po svatebním hodováním mezeru, no a není přeci lepší nápad než se vytratit na společné focení a vrátit se k hostům tehdy, když jim po obědě vytráví. Pro hosty a průběh svatebního dne je toto zajisté skvělý nápad, ale úplně si tím zničíte své párové focení. V tuto dobu je sluníčko stále vysoko a výsledkem budou pouze ostré stíny. To v řeči smrtelníků znamená, že fotky nebudou perfektní a z takové fotky nebude mít radost ani fotograf. No a pokud se fotka nebude líbit fotografovi, pravděpodobně se fotka nebude líbit ani Vám samotným.

Když se povede fotografie na 1000%, budou z ní mít radost úplně všichni. Velká většina našich fotografií, které můžete nacházet všude na našich sociálních sítích je focena hodinku, nebo dvě před západem sluníčka. Vždy se snažíme vytvořit tu nejlepší fotku co dokážeme a to vyžaduje to nejideálnější světlo a prostředí. Nikdy nechceme novomanželský pár tahat stovky kilometrů daleko pro pár fotek a snažíme se vždy hledat ideální lokalitu, ale na zahrádce restaurace to prostě není ono.

Svatebního fotografa většina z Vás vybírá určitě podle jeho odvedené práce, proto doporučujeme vždy nechat fotografovi volnou ruku ať může tvořit a pracovat podle jeho stylu. Uvidíte, že pak Vám vykouzlí nádherné fotografie v jeho stylu, který jste si sami vybrali. Proto prosíme i za náš tým, pokud jste se rozhodli vybrat právě nás (za což jsme nesmírně rádi), respektujte naši práci a dovolte nám nafotit fotografie v dobu kdy víme, že můžeme udělat pro Vás ty nejkrásnější fotografie.

Nechat komentář